Sivut

18. tammikuuta 2016

Kouvolan uimareiden Rollojoukkue toista vuotta Nuorisokeskus Anjalan kummijoukkueena


Joulu on ohitse, uusi vuosi otettu vastaan ja Kouvolan Uimareiden Rollokummijoukkuekin kääntää katseensa taas kohti allasta ja kevättä. Palataan kuitenkin ajatuksissa joitain kuukausia taaksepäin, kun elokuussa treenikaverit kohtasivat taas kesäloman jälkeen ja harjoitukset uinnin parissa jatkuivat. Syksy aloitettiin peruskunnon kohottamisella ja veteen piti hakea jokaisen tuntumaa. Vanhoja uintikavereita oli mukava nähdä ja mukaan mahtui myös jokunen uusi uimari. He sulautuivat mukavasti tähän ikäryhmään. Heti elokuussa selvittelimme ryhmäytymispäivän ajankohtaa Anjalan nuorisokeskuksen kanssa ja sopiva päivämäärä löytyi lokakuulta.
 
Anjalan ryhmäytymispäivään suhtauduttiin innolla, koska vaihtelu normaaliin harjoitteluun tuo aina kaivattua piristystä. Kouvolan uimarit ovat toista vuotta mukana tässä kummijoukkuetoiminnassa, ja Anjalassa oli edellisenäkin vuonna vietetty ikimuistoinen päinä, oli päivä tämän vuoksi myös hyvin odotettu uimareiden keskuudessa. Ryhmäytymispäivässä oli mukana 24 uimaria, valmentaja ja muutamia vanhempia. Uimarit jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä oli ensin tarzan radalla ja toinen suoritti tällä aikaa erilaisia pähkäily- ja ryhmätehtäviä ja vuoroja vaihdettiin sitten ruokailun jälkeen. 


Tehtävät olivat kaikki sellaisia, mitä ei yksin olisi pystynyt suorittamaan. Nyt tarvittiin kaikkia mukaan, jotta homma toimisi. Hienoja oivalluksia, ratkaisuja, auttamista ja yhteisen tavoitteen saavuttamisen eteen uurastamista, eli juuri sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Näitä ajatuksia yhdessä tekemisestä voi jokainen kuljettaa mukana myös harjoituksissa, vaikka yksilölajista onkin kyse.
Päivä oli ikimuistoinen ja jäi monien uimareiden mieleen. Erityisesti tarzan radasta monet puhuivat useasti ja kertoilivat kokemuksiaan eteenpäin. Ilo uimareiden kasvoilla paistoi kauas.

Tämä ryhmäytymispäivä antoikin tsemppiä uimareille loka-marraskuun vaihteen kauden pääkisoihin, IKM aluekilpailuihin Jyväskylään. Oli hienoa nähdä, miten uimarit yhtenä porukkana toimivat viikonlopun ja saivat itsestään irti kaiken mitä silloin tarvitsi, vaikka viikonloppu oli pitkä ja kisaväsymys kova. Kisat onnistuivat uimareilta mahtavasti. Omia ennätyksiä laitettiin uusiksi oikein urakalla ja henkilökohtaisia huippusuorituksia mahtui mukaan monia. Joukkuehenki kulminoitui kisoissa viesteihin, jossa neljän uimarin porukka (kaksi tyttöä -11v ja kaksi poikaa -12v.) sai puristettua itsestään irti kaiken ja sijoittuivat 4x50 vu viestissä valtakunnallisesti 5. sijalle. Tähän huippusuoritukseen vaikutti myös kannustusjoukko ja muut uimarit, jotka jaksoivat pitää koko viestin ajan yllä upeaa tsemppiä.
Loppuvuosi ahkeroitiin sitten harjoitusten parissa ja joulukuussa vietettiin ansaittua joululomaa. Nyt siis se katse kohti kevättä. Ahkeraa työntekoa uinnista nauttien. Ystävien kannustamista ja tukemista, kavereiden tsemppaamista, kun harjoitusväsymys painaa. Onnen taputuksia olalle, toisen onnistumisesta ja lohduttava kädenojennus, jos suoritus ei tuota toivottua tulosta. Yhdessä, toiset huomioiden, jokainen onnistuu ja keväästä tulee aurinkoinen ja menestyksekäs.
                      
Tiivis harjoitteleminen ja kilpaurheiluun paneutuminen vaatii itse uimarilta, valmentajilta, perheiltä, kuin koko organisaatiolta paljon. Anjalan nuorisokeskuksen kummijoukkueena oleminen on ollut yksi pala tässä kokonaisuudessa. Tämä kahden vuoden projekti on tuonut oman positiivisen ilmeen Kouvolan Uimareiden toimintaan. Kiitos siitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti