Sivut

4. huhtikuuta 2018

Kummijoukkue Crarkers ryhmäytyspäivässä

Nuorisokeskus Anjala tukee seitsemää Kymenlaaksolaista joukkuetta taloudellisesti sekä ryhmäytyspäivän kautta.  Sopimus on kaksivuotinen ja Salibandyjoukkue Crackers D-tytöt Kotkasta on yksi toisen vuoden kummijoukkueista. Lauantaina 17-3-2018 olimme ryhmäytyspäivässä Nuorisokeskus Anjalassa.
Päivä alkoi piirrustustehtävällä, jossa vaihdettiin paria ja piirrettiin yksi osa kasvoista. Lopuksi jokainen sai nähdä toisten piirrustuksen itsestään.
Seuraavaksi teimme ryhmätehtäviä labyrintissä, joka oli monen mielestä mieluisa juttu.
Ruoaksi paistoimme pitsaa ja tikkupullaa kodassa ja ulkotulilla.
Ruokailun jälkeen menimme kentälle leikkimään kalkkunanryöstöä, jossa tavoitteena oli saada kalkkuna maaliin ryhmässä ilman että kalkkunavahti huomaa ryhmän liikettä.
Lopuksi kirjoitimme toisistamme kivoja adjektiiveja piirroksiin, jotka teimme aluksi.
Päivä oli kaikkien mielestä hauska ja onnistunut. Odotamme innolla seuraavaa ryhmäytyspäivää!
Tämä oli joukkueen kapteenin Idan kooste jokaisen ryhmäytyspäivään osallistuneen tytön kommenteista, joka olivat heillä kotitehtävänä. Joukkueenjohtajana kerron omat havainnot edellisten kohtien toiminnasta. Yritän olla paljastamatta tehtävien tarkkaa sisältöä, jotta seuraavat kävijät pääsevät kokemaan saman tunnelman vapautumisen ja ilon tunteen.
Piirrustustehtävä. Päivän aloituksen tämä toimi erittäin hyvin. Ilmassa oli pientä jännitystä, koska kukaan ei tiennyt mitä tämä kummijoukkueelle tarkoitettu ryhmäytyspäivä tarkoittaa. Tehtävässä toimittiin yksilöinä ryhmässä, jonka tuloksena syntyi taidokkaasti piirrettyjä ja huumorilla höystettyjä kasvokuvia. Voi sitä naurun rämäkkää, kun pääsimme näkemään omat kasvokuvamme sekä vertailemaan toistemme kuvia. Jännitys muuttui innostuneeksi iloksi. Mitä tehdään seuraavaksi?
Labyrintti. Tässä tehtävässä oli kolme joukkuetta, jotka ohjaajamme Minna jakoi varsin ovelalla tavalla. Tehtävässä harjoitettiin muistia, havainnointikykyä ja ryhmien itse luomia taktikoita. Koska kyseessä on varsin vikkeläjalkaiset säbän pelaajat, niin hiki päässä labyrintissä juostiin. Jokainen joukkue onnistui ratkaisemaan melko vaikean labyrintin salaisuuden.


Nuotioruokailu. Päivän teeman mukaisesti tämäkin hoidettiin ryhmätyönä. Yksi ryhmä haki vajasta nuotiopuut, toinen sytytti tulet kotaan ja nuotioon, kolmas nouti pitsat sekä nuotiopullataikinan, neljäs haki juotavan. Mie sain Minnalta tehtäväksi tulien sytyttämisen ja innoissani opastin tytöille kuinka puut on ladottava sytteiden päälle, jotta tuli saadaan syttymään. Tytöt kuuntelivat tarkkaan ja toisiaan neuvomalla saivat tulet syttymään. Ruokailun aikana jokainen veisti itselleen Minnan opastamana nuotiopullatikut, joilla he paistoivat itselleen jälkiruoaksi herkulliset nuotiopullat.


Kalkkunanryöstö. Päivän haasteellisin tehtävä. Tätä ei voi saada läpi ellei joukkueen jokainen jäsen toimi täsmälleen sovitun taktiikan mukaisesti. Tässä selvisi, että joukkueessa on mukana varsin vahvoja persoonia, joille "sooloilu" oli tärkeämpää kuin joukkueena tekeminen. Useiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen joukkueen kapteeni otti oma-aloitteisesti hommaa haltuun. Tiukan taktiikka palaverin jälkeen tekeminen alkoi parantumaan kerta kerralta. Sooloilijatkin havahtuivat, että tehtävä on ratkaistavissa, vain  tyttöjen yhdessä sopimia sääntöjä kurinalaisesti nuodattamalla. Oli mahtava seurata sivusta kuinka joukkue kasvoi yhtenäiseksi ja saivat lopulta kalkkunan ryöstettyä.
Positiivisen palautteen antaminen kaverille. Alussa piirrettyihin kuviin kirjoitettiin hyviä asioita toisistamme siten, että emme nähneet mitä minusta kirjoitettiin. Jokaiseen kuvaan tuli ainakin 10 ihanaa kehua kaverista. Lopuksi jokainen sai oman kuvansa ja siitä sai lukea muutaman omasta mielestä kivoimman kehun. Kuvissa oli niin paljon kivoja sanoja itsestä, että yhden-kahden sanan valitseminen oli jopa vaikeaa.
Päivän päätteeksi ohjaajamme Minna kertoi, että jatkamme kummijoukkueena toisenkin vuoden ja sai siitä raikuvat aploodit Crackersin tytöiltä. Lähtiessä heitimme Minnalle "yläfemmat". Nuorisokeskus Anjalasta poistui yhtenäinen iloinen kaveriporukka, joka on varmasti parempi joukkue, kuin ryhmäytyspäivään tullessa.
Kiitos Minna. Kiitos Nuorisokeskus Anjala!
Kirjoittajat: Anni, Elsa, Iida, Mia, Lumina, Loore, Aino, Nuppu, Miisa, Iiri, Elsa, Venla, Viivi, Camilla, Ida sekä joukkueenjohtaja Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti