Sivut

3. syyskuuta 2013

Odotusaikaa


Nuorisokeskus Anjalan syksyiseen arkeen kuuluu iloisten lasten, touhun ja tohinan lisäksi myös ripaus odotuksen tuomaa jännitystä ja painetta. Annetaanko meille mahdollisuus kääntää Anjalan kartanon historiassa uusi lehti ja luoda osaltamme paikalliskulttuuria?

Tämän vuoden lopulla eduskunnan päätettäväksi tulee Museoviraston listaamien ei-strategisten kohteiden kohtalo. Perustettavan Ankkapurhan kulttuurisäätiön nimissä olemme anoneet Anjalan kartanoa liitettäväksi Nuorisokeskustoimintaan.

Mitä päättäjät asiasta ajattelevat, jää nähtäväksi. Mikä on päätöksenteon vaikuttimena, raha vai arvot? Tässä vaiheessa Anjalan väki voi vain odottaa vastausta. Kouvolan kaupungin päättäjät tekivät hienon avauksen mahdollistaessaan arvovalinnan, nyt jännitämme valtion päätöstä.

Anjalan kartanossa on asustanut perimätiedon mukaan jo 1800-luvun alkupuolelta lähtien kartanon kummitus, Harmaa Rouva. Harmaan Rouvan kerrotaan ilmestyvän muutosten edellä, varoittaen uhasta tai rauhoittaen odottajan mieltä pitämällä kirjansa kannet kiinni ja hiukset siististi nutturalla viestien olemuksellaan siitä, ettei ole syytä huoleen. Mitä mahtaa Harmaa Rouva ajatella maailman tilasta 2013 ja rakkaan asumistonsa kohtalosta? Onko maailma mallillaan ja arvot voittavat rahan mahdin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti