Sivut

5. elokuuta 2015

KOUVOJEN MINITYTÖILLE TUPLAMESTARUUS


Nuorisokeskus Anjala tukee kuutta Kymenlaaksolaista kummijoukkuetta ja koripalloseura Kouvojen minitytöt on yksi näistä joukkueista. "Valmentajien näkökulmasta katsottuna hienointa oli joukkueen hitsautuminen yhdeksi joukkueeksi, jossa oli upeaa kannustus ja toisten tukemista. Jokainen joukkueen jäsen osoitti sitoutumista yhdessä sovittuihin tapoihin toimia ja sitä kautta harjoituksissa oli ”tekemisen meininki”.

Näin kesän alussa on syytä pysähtyä hetkeksi ja katsoa hiukan menneeseen. Päättynyt kausi toi tuloksellisesti täyden potin eli koripallon Kaakkoisen alueen mestaruudet minitytöissä niin ylemmässä kuin alemma loppusarjassa. Kaikkiaan sarjassa pelasi 14 joukkuetta Kouvojen lisäksi Lappeenrannasta, Kotkasta, Orimattilasta, Lahdesta ja Heinolasta. Lisäksi eräs joukkueen pelaajista, Siiri Kohonen, palkittiin Kaakkoisen alueen parhaana minityttönä. Kauden aikana tapahtui kuitenkin paljon muitakin hienoja asioita kuin mestaruudet.

Valmentajien näkökulmasta katsottuna hienointa oli joukkueen hitsautuminen yhdeksi joukkueeksi, jossa oli upeaa kannustus ja toisten tukemista. Jokainen joukkueen jäsen osoitti sitoutumista yhdessä sovittuihin tapoihin toimia ja sitä kautta harjoituksissa oli ”tekemisen meininki”. Tätä kautta pelit sujuivat pääsääntöisesti tavoitteiden mukaisesti ja kaikki olivat tienanneet itselleen reilut peliminuutit. Tämän kaiken havaitsivat myös ne uudet pelaajat, jotka kauden aikana tulvat kokeilemaan lajia – ryhmän koko kasvoi koko kauden ja myös ensi kaudeksi pelaajia riittää helposti kahteen joukkueeseen. Itse asiassa pelaajia on niin paljon, että puolet vanhimmasta ikäluokasta pelaa ja harjoittelee näillä näkymin B-tytöissä eli seuraavassa ikäluokassa.Joukkueet ehtivät harjoitusten ja sarjapelien lisäksi osallistumaan useisiin turnauksiin, jopa Eestissä järjestettyyn kansainväliseen koitokseen. Kyseessä oli kauden päätösturnaus, joten sinne osallistuttiin yhdellä kokoonpanolla 15 tytön voimin. Runsaan kannustusjoukon (lue: vanhemmat ja sisaruksia) tukemana Kouvot pääsi pelaamaan sijoista 1-3, lopullinen sijoitus oli kolmas. Joukkue sai hienoa kokemusta ulkomailla pelaamisesta ja toimimisesta hiukan erilaisissa oloissa ja se juuri oli matkan yksi päätarkoituksista.

Alkavaan kauteen valmistautuminen on jo aloitettu kesäkuun alussa niin joukkue- kuin omatoimisten harjoitusten merkeissä. Treeneissä pääpaino on urheilullisuuden lisäämisellä entisestään sekä henkilökohtaisen taidon lisäämisellä. Kesän oppeja lähdetään testaamaan elokuussa Espoossa pelattavaan EHBT -turnaukseen, jonne tulee yli 300 joukkuetta. Tämän jälkeen pääsemme nauttimaan liikunnallisista haasteista ja ryhmäytymään vanhemmankin ikäluokan kanssa Nuorisokeskus Anjalaan. Kausi meneekin sen jälkeen sitten treenatessa, turnauksissa ja kahta sarjaa pelatessa – toinen kokoonpano osallistuu syksyn ajan pelattavaan SM-karsintaan ja toinen Kaakkoisen alueen C-tyttöjen sarjaan. Pääosa pelaajista on nuorinta ikäluokkaa, joten haaste on siinä mielessä kova, mutta lähdemme katsomaan mitä se tarkoittaa oikeasti pelillisessä ja henkisessä mielessä. Tätähän me koriksesta juuri haemme – itsensä haastamista ja kehittämistä urheilun avulla.

Oikein hyvää kesää kaikille,

terveisin

Kouvojen C-tytöt (-02/03 -syntyneet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti