Sivut

5. lokakuuta 2015

Kummijoukkueemme Haminan Pallo - Kissat

Nuorisokeskus Anjala tukee kuutta Kymenlaaksolaista kummijoukkuetta. Haminan Pallo-Kissat P03 on yksi näistä joukkueista. HaPK P03 kertoo kevät- ja kesäkuulumisiaan.


Syyskuun lopussa joukkueemme pelasi viimeisen ulkokenttäkotipelin. Peli päättyi aurinkoisen lämpimässä säässä omien poikien voittoon lukemin 8-1. Voitosta huolimatta olo oli hieman haikea. Totesimme kioskitavaroita kasatessamme, että seuraava kotipelikioski pystytetään ensi vuoden alussa palloiluhalliin joukkueen järjestämään turnaukseen. Tämä kaikki tarkoitti sitä, että pelit ja harjoitukset ulkokentillä oli potkittu ja valmistautuminen tulevan talven koitoksiin alkaa. Kesä oli nyt päättynyt jättäen taas monta mukavaa jalkapalloaiheista muistoa.

HaPK P03 joukkue kesällä Karhulan keskuskentällä.
  
Jos tarkastellaan koko kautta (11/2014 - 09/2015), saadaan siihen mahtumaan harjoituksia 97 kpl ja varsinaisia pelejä 98. Pelkästään tämän kesän peleistä peliminuutteja kertyi n. 5000 ja erilaisia pelitapahtumia oli 48. Jalkapalloharjoitusten lisäksi pojilla oli mahdollisuus osallistua kesän aikana 12 eri yleisurheiluharjoitukseen. Kaiken tämän lisäksi monella pojalla oli vielä muita omia harrastuksia. Ajokilometrejä kertyi jälleen huoltajien ja valmentajien mittareihin.  Kesän aikana pidettiin vain 2 viikkoa täydellistä hiljaiseloa varsinaisista jalkapalloharkoista. Sinäkin aikana ”kikkailtiin” ja pelattiin omaksi iloksi eri kentillä ja pihoilla saldona ainakin yksi jalkapallon lävistänyt ikkuna! Osallistumisaktiivisuus harjoituksiin oli n. 60 % tavoiteaktiivisuuden ollessa 70%. Tilastojen mukaan joukkueen pelaajista 10 poikaa osallistui enemmän kuin 70 % harjoituksiin.

Joukkueemme Elomarkkinakulkueessa Haminassa elokuussa.

Huolimatta varsinaisien harjoituksien reilusta määrästä omaehtoista harjoittelua ja pallon käsittelyä tulisi edelleen kehittää kotona. Sivusta seuranneena voin sanoa, että joillakin se pallo kulkee aamusta alkaen jaloissa siihen asti kun peluri kaatuu illalla petiin. Meillä pallottomaksi alueeksi olen joutunut rauhoittamaan saunan ja keittiön, mutta pihan suhteen tilanne on jo menetetty, nappulakenkien jäljiltä nurmikko on muisto vain.

HaPK P03 voitokas joukkue Vuosaari Openissa huhtikuussa.

Joukkueemme on jakautunut kahdeksi harrastetason ja aktiivitason joukkueeksi. Kumpikin joukkue on pelannut omia yksittäisiä pelejä omassa tasossaan ja aktiivitason pojat ovat osallistuneet myös laajempiin turnauksiin. Kevätkaudella edellistä blogia kirjoittaessani maaliskuussa olimme juuri valmistautumassa IPS Cupiin Imatralle, jossa pääsimme neljännelle sijalle. Seuraava voitokas turnaus pelattiin Vuosaari Openissa huhtikuussa. HaPK 01-02 poikien järjestämässä kevätturnauksessa omassa palloiluhallissa meidän pojat yllättivät lunastamalla paikan 2. sijalle. Toukokuussa pelatussa Kevätcupissa Myllykoskella saavutettiin jälleen hienosti hopeaa. Espoo Cupissa 8.-9.8   jokaisessa pelissä vastassa oli  joukkueellemme uusi vastustaja, jota  emme olleet aiemmin kohdanneet. Näin ollen ennakkoluulottomasti taistelimme näitä kovia joukkueita vastaan lopputuloksena 7. sija 16. joukkueesta. Turnauksesta saatiin hyvää harjoitusta ja kokemusta, tasoon nähden sijoitus oli  hyvä. Viimeinen turnaus ulkokentillä Saimaa Cup Lappeenrannassa on tulossa ensi viikonloppuna. Sinne olemmekin lähdössä kummankin joukkueen voimin.


Espoo Cupissa illalla ruoka maistui kovien pelien jälkeen. Turnauksissa yksi kohokohta on yhteiset ruokailut ja yöpymiset samassa majapaikassa.


Espoo Cupissa elokuussa sijoituimme 7. sijalle (joukkueita 16).

Vilniemen Rentolassa kesäpäivää viettämässä.
Menossa leikkimielinen vedenhakukilpailu.
Kesäpäivän viettoa Vilniemen Rentolassa
 Joukkueemme huvitoimikunta järjesti pojille kesätauon avaukseksi yhteisen saunaillan Vilniemen Rentolassa. Siellä unohdettiin hetkeksi jalkapallo ja heittäydyttiin mutasotaan meressä, saunottiin, paistettiin makkaraa ja kisailtiin joukkuehengessä erilaisissa leikkimielisissä kilpailuissa. Nämä tapahtumat ovat tärkeitä tekijöitä hyvän joukkuehengen ja toveruuden luomisessa. Hyvällä yhdessä tekemisen meiningillä  kenttien ulkopuolella pärjätään myös niissä kiperissä pelitilanteissa, kun kaveria ei jätetä vaan tsempataan viimeiseen peliminuuttiin, yhdessä.


ISO KIITOS Nuorisokeskus Anjalan tuesta ja hienosti järjestetystä ryhmäytymispäivästä! Tiimiradalla pojat pääsivät haastamaan itseään ja päivästä jäi kivat muistot sekä kerrottavaa kotiin.

Tällä kaudella on myös ollut havaittavissa pelaajissa tapahtuvaa kasvua, niin fyysistä kuin henkistäkin. Osa pojista on jo astumassa teini-ikäisen kehossa ja mielessä myllertäviin muutoksiin kun taas toisille ne asiat tapahtuvat vähän myöhemmin. Muutokset näkyvät pojissa kentällä kasvavana voimana, nopeutena ja kestävyytenä. Tärkeää on myös osata jakaa aika oikein, jotta koulu, harrastukset, vapaa-aika ja lepo ovat sopivassa suhteessa. Tämä hieno laji on joukkueen pelureille vielä harrastus, mutta kehittyneimmille pelaajille taitojen karttuessa tavoitteita asetetaan jo pidemmällekin  tulevaisuuteen. 

Toivoisin kuitenkin näkeväni vielä mahdollisimman pitkään sitä lapsenomaista kisailua, leikkiä ja yhdessä tekemisen meininkiä, joka ottaa pojista vallan vaikkapa turnauksissa pelien tauoilla ja pelireissuilla. Lähtevät siihen kisailuun mukaan vielä isommatkin pojat, valmentajat, ainakin viime turnauksessa poikien keksimään roskiskoripalloon!

Tulevalle talvelle on kaavailtu palloiluhallissa järjestettävien harjoitusten lisäksi poikien toivoma futsal – joukkue. Luvassa siis kovaa menoa,  hikisiä treenejä ja tiukkoja matseja.  Hienoa ja iso kiitos taas, että valmentajilla riittää virtaa kaiken tämän sirkuksen pyörittämiseen. Kyllä me huoltajat kuskataan pelurit tapahtumiin ja pistetään kioskit ja arpajaiset pystyyn, kun pojat saa harrastaa. Ollaan onnekkaita, että lapsemme ovat valinneet liikunnan ilon, asiat voisivat olla toisinkin.Joukkueemme arvoihin on kirjattu iloisuus, luotettavuus, tavoitteellisuus ja yhteistoiminnallisuus. Näiden arvojen mukaan toimiminen tekee joukkueesta vahvan ja yhtenäisen, toisiinsa luottavan ja kehittyvän yhteisön. Tässä porukassa on hyvä jatkaa!

Soile Inkeroinen
Aarnen äiti & joukkueen blogisti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti