Sivut

23. helmikuuta 2018

Anjalan kartanon uusi aika


Euroopan Unioni on nimennyt vuoden 2018 on eurooppalaiseksi kulttuuriperintövuodeksi. Ympäri Eurooppaa kannustetaan tutustumaan Euroopan monimuotoiseen kulttuuriperintöön ja pohtimaan, miten se näkyy omassa arjessa. Suomessa vuoden pääteemaksi on nostettu osallisuus kulttuuriperintöön. Yhteisöjä kannustetaan kokeilemaan uusia tapoja esitellä kulttuuriperintöä ja edistää vuorovaikutusta. Kulttuuriperintö voi olla myös kohtaamisten paikka ja vuoropuhelun väline.

Ankkapurhan kulttuuripuistossa kulttuuriperintöä on tehty näkyväksi jo pitkään. Anjalan kartanomuseo esitteli omalla aikakaudellaan Anjalan historiaa. Nuorisokeskus Anjalan erilaisissa ohjelmissa pääsee osaksi menneisyyttä Regina-koulussa tai vaikkapa roolipelissä. Entisajan elämää ja tapahtumia esitellään Citynomadi-mobiiliopastusreiteillä, joita voi selata omalla puhelimellaan. Erilaisia rooliopastuksia on järjestetty jo vuosia, uusimpina näistä Kouvolan Matkailuoppaiden kierrokset roolioppaan kanssa Alvar Aallon suunnittelemilla alueilla joen vastarannalla.


Ankkapurhassa on pitkään odotettu, miten Anjalan kartanon toiminta järjestyy. Nyt ratkaisu on viimein tullut ja Regina säätiö on kartanon uusi omistaja. Kartanon pihapiiriä ryhdytään nyt kehittämään ja kulttuuriperintö ja siitä kertominen ovat kehittämistyössä tärkeässä osassa. Kartanon menneisyyttä elävöitetään erilaisin tapahtumin. Itse tekeminen ja kokeminen ovat olennainen osa elävöittämistä. Kulttuuriperintöön kirjaimellisesti ”astutaan sisään”. Myös osallisuus tulee olemaan tärkeää Anjalan kartanon elämässä. Kartanoa ja sen puistoa kunnostetaan hiljalleen ja tähän työhön pääsevät kaikki halukkaat osallistumaan vuosien saatossa. Anjalan kartanon uusi aika on tullut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti