Sivut

10. lokakuuta 2018

MyPa harrasteryhmä Anjalassa


Nuorisokeskus Anjala tukee seitsemää Kymenlaaksolaista kilpa- ja harrastusryhmää. MyPa harrasteryhmä on yksi näistä kummijoukkueista. 

Joukkueellamme oli erityinen peli Saviniemessä 16.9.2018. Osalla porukasta jopa 9 vuotta taivalta takana juniorina MyPassa Joukkue oli kutsunut yleisellä kutsulla kaikki jalkapallosta kiinnostuneet ihmiset paikalle katsomaan peliä ja milläpä muulla jalkapallo ihmiset saa liikkeelle kuin ilmaisella kahvilla. Ennen pelin alkua näytti siltä, että ilmainen kahvi ei nyt oikein vetänyt porukkaa lehtereille.

Vastustajan pelaajat olivat jo jonkun tovin kentällä lämmitelleet, meillä vasta teippailtiin sukkia ja harjailtiin ponnareita. Neideillä oma ”marttakerho” vaihtopenkillä ja pojat höntsäilivät maalilla pallojen kanssa. Ihan perinteinen valmistautuminen peliin tältä porukalta. Sairastuvalla istuskeli 3 nuorta jotka nauttivat ilmaisesta kahvista ja pullasta.

Pelin alun lähestyessä tunnelma oli aivan seesteinen, nuoret olivat luottavaisia, iloisia ja muutenkin hyväntuulisia. Ei ollut yhtään ”nuttuturpaa” matkassa tällä kertaa, sunnuntai iltapäivä pelit taitavat olla parhaita tälle jengille. Joukkueen aloitus ”MyPa”- huuto laukaisi katsomosta erityisen voimakkaan aplodi-myrskyn, olimme siis onnistuneet saamaan katsojia muualtakin kun pelaajien vanhemmista.

Pelin alku sujui rauhallisesti molemmilta joukkueilta, selkeästi tunnusteltiin vastustajan pelityyliä. Meidän joukkueella tosin hiemain vaikeuksia saada palloa omilleen, joten maalivahti sai lämpimikseen otella pari palloa itselleen. Pikkuhiljaa peli alkoi siirtyä keskikentälle ja hyökkäyksiä molempiin suuntiin. Peliminuuttien kulkiessa eteenpäin ja tilanteen pysyessä 0-0, alkoi tunnelma selvästi lämmetä katsomossakin ja puolustuksen hyvät pallon purut sekä Muhiksen suorittamat huikeat torjunnat saivat aikaan hurjat aplodit. Parista maalitilanteestakin päästiin nauttimaan. Näin huoltajan silmissä ja korvissa näytimme pelaavan parhaimpia pelejämme tällä kaudella tai ainakin vapautuneesti ja iloisesti peli nuorilla kulki. 

Kauden päätteeksi pääsimme Nuorisokeskus Anjalaan viettämään ryhmäytymispäivää. Harvalukuinen nuorisoporukka oli saanut itsensä paikalle lauantai aamuksi klo10.
Ilma ei ollut paras mahdollinen heti aamupäivästä, joten Minna talutti meidät Anjalan kartanon ovelle. Tietystikin sisälle päästiin vasta kun nuoret olivat suorittaneet pienen aivojumpan terassilla. 

Kummituksia ei nähty kartanolla muuten kuin papereissa, joihin piirsimme toisistamme ”näköis”-kuvat.

Nuoret valitsivat huoneista yhden, jossa otettiin joukkuekuva. Kuten aina, se ei tämän ryhmän kohdalla onnistu ihan ”tuosta vaan napastaan kuva” vaan improvisaatio lähti heti ryhmässä liikkeelle ja toki seinämaalausta piti pikkasen matkia.
Sää alkoi seljetä, joten pääsimme kodalle pelaamaan muistipeliä. Niin varmat ”voittajat” eivät niin selvästi taaskaan muistaneet oikeiden kuvien paikkoja, mutta kaikki saatiin käännettyä ja ruokailun tehtävä jaot tehtyä. Napakasti osa lähti Minnan mukana hakemaan ruokatavaroita keittiöltä, osa sytytti nuotion, osa aloitti nokipannukahvien keiton ja osalle jäi riippukeinujen virittelyä.

Jokainen hoiti kyllä oman ”tonttinsa” mallikkaasti ja aikaa jäi myös auttaa kaveria joko oikeasti yhteistyötä tekemällä tai sitten pikkuisen piruillen ja jarruttamalla hommia.Ruokailun jälkeen nuoret lepuuttelivat ”killi” vatsojaan riippukeinuissa lauleskellen. Hetken levon jälkeen siivosimme ruokailun jäljet kodalta ja lähdimme Minnan johdolla tekemään ryhmätyötä. 
Tämä naruhässäkän kanssa palikoiden kerääminen ja pinoaminen näytti sujuvan porukalta aivan loistavasti. Tältä jengiltä yhteistyö on aina sujunut mutkattomasti.Jäljellä aktiviteeteista oli kinkkinen labyrintti, jossa lautapelin tavoin haettiin koodeja ja suoritettiin tehtäviä pareittain. Vauhti oli kovaa ja niin sieltä luriteltiin runoa, laulettiin maamme- laulua, räpättiin ja lueteltiin presidenttejä. Meillä joukkueessa on tytöt olleet aina vahvoja ja tänäänkin voittivat tytöt.

Lopuksi rustailtiin aiemmin tehtyihin muotokuviin jokaisesta joitakin hyviä juttuja ja käytiin päivää muttenkin keskustelemalla läpi. Kotiin päin ajellessani kyydissäni olleet nuoret olivat ihan tyytyväisiä päiväänsä tai ainakin niin tyytyväisiä kun tämän ikäiset voivat vaan olla :)

"Kiitos Nuorisokeskus Anjala mukavasta, kiireettömästä
ja hauskasta päivästä!"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti