Sivut

31. lokakuuta 2018

Kouvolan Keilailuliiton juniorit Anjalan tunnelmallisessa ympäristössä


Kouvolan Keilailuliitto on vuonna 1951 perustettu paikallisyhdistys, joka järjestää keilailutoimintaa Kouvolan seudulla. Junioritoiminta on yksi liittomme päävastuualueista, joten olimme erittäin iloisia solmiessamme Nuorisokeskus Anjalan kanssa Aito yhteispeli -kummijoukkuesopimuksen. Lokakuussa innokkaat juniorimme pääsivät seikkailemaan ja hiomaan ryhmätyöskentelytaitoja Nuorisokeskus Anjalan idyllisellä alueella.

Vaikka keilailu onkin pääosin yksilölaji, sen yhteisöllinen ja sosiaalinen ilmapiiri on koukuttanut harrastajia ympäri maailman jo vuosisatojen ajan. Ryhmätyötaidot ja toisten huomioiminen ovat tärkeitä taitoja niin keilaradoilla kuin muillakin elämän osa-alueilla. Näitä jokapäiväisiä ja äärettömän tärkeitä taitoja Kouvolan Keilailuliiton juniorit pääsivät harjoittelemaan Nuorisokeskus Anjalan ryhmäytyspäivässä.

Nuoremme kokoontuivat pirteän syksyiseen Anjalan lauantaiaamuun innokkaissa ja odottavissa tunnelmissa. Päivä aloitettiin tutustumalla toisiimme. Jokainen piirsi yhden ominaisuuden vastapäätä olevan kaverin omaankuvaan. Vastapäinen kaveri vaihtui koko ajan ja jokainen joutui havainnoimaan ainakin yhden yksityiskohdan seurakaveristaan. Kuvat nimettiin ja annettiin ohjaajalle mukaan, että hän voi jakaa ne takaisin lisäämällä niihin positiivisia asioita, joita tuli päivän aikana esiin ko. henkilöstä. Sitten jatkettiin räväkällä peili-leikillä, jossa osallistujamme saivat mukavan alkulämmön päälle. Ryhmän tavoitteena oli juosta pelinohjaajan selän taakse aina tämän katseen välttäessä, poimia terhakkaasti vinkunut kumiankka ja palata takaisin lähtöpisteeseen. Ohjaajan kääntäessä selän juoksijat saivat liikkua ja hänen kääntyessä ryhmään päin kaikkien oli jäädyttävä paikalleen. Monien täpärien yritysten jälkeen jouduimme toteamaan refleksiemme ja kärsivällisyytemme kaipaavan vielä hieman harjoitusta, mutta vauhdikasta ja hauskaa oli heti aamusta!


Alkulämmittelyjen jälkeen ryhmämme suuntasi kiinnostusta herättäneelle matalaharjoiteradalle. Keskittymistä, tasapainoa ja koordinaatiokykyä vaatinut temppurata imaisi osallistujat kirmaamaan alueen eri osioiden haasteisiin. Ensin kaikki tutustuivat rataan itsekseen ja omien mieltymysten mukaisesti. Taitojen karttuessa siirryttiin päivän yhteen tavoitteeseen eli ryhmätyöskentelyyn. Koko joukkueen oli selvitettävä radan koukerot yhdessä toisia auttaen, ilman että kukaan osuisi maahan. Maastossa väreili keskittynyt ja urheilullinen tunnelma, kun taitavat nuoret selvittivät toinen toistaan tiukempia tilanteita. Maaliin selvittiin yhdessä ja hyvää ryhmähenkeä uhkuen.


Muutamien liikunnallisten aktiviteettien jälkeen oli vuorossa ansaittu lounastauko. Siirryimme sisään tunnelmaiseen kotaan ja rakensimme nuotion ruoan sekä kuuman juotavan valmistamiseksi. Lounaasta tulikin todella maittava. 

Paistetut makkarat ja lämmitetyt pitsapalat hävisivät iloisiin naamoihin lämpimän mehun ja teen säestämänä. Lounastauon jälkeen pääsimme jälkeen harjoittelemaan ryhmätyöskentelyä loppusiivouksen parissa. Opimme, että omista ja oman ryhmän jäljistä huolehtiminen jättävät paikat siistiksi seuraaville ryhmille, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan puhtaasta ja terveellisestä ympäristöstä.

Lounaan jälkeen ryhmämme nautti annetusta vapaa-ajasta aktiivisesti jalkapalloa pelaten. Taidokkaiden suoritusten ja vauhdikkaiden pelitilanteiden jälkeen ryhmä tallusti viimeiseen tehtävään, metsän siimeksessä sijainneeseen labyrinttiin. Nuoret jaettiin kahteen joukkueeseen, joiden tehtävänä oli etsiä oman joukkueen värisiä kuutioita labyrintissä olleista linnunpöntöistä. Aktiivisen, mutta hieman pitkäksi venähtäneen etsinnän jälkeen saimme tehtävät suoritettua. 

Ja jälleen karttui oppia ja kokemusta toisten huomioimisesta sekä yhteisön hyvinvoinnin edistämisestä.


Ryhmäytyspäivästä poistui onnellinen ja liikunnasta nauttinut ryhmä. Päivän suurimpana oppina oli yhdessä tekemisen tärkeys ja ryhmätyöskentelyn iloisuus. Elämässä on toimittava yhteisten pelisääntöjen mukaan, jolloin kaikilla on hauskaa ja askareet sujuvat sovitusti. Jos joku poikkeaa yhteisesti sovituista ohjeista, siitä aiheutuu vaivaa kaikille. Seuraavissa keilailuharjoituksissa pääsimme jälleen jakamaan kokemuksia ja muistoja mahtavan päivän seikkailuista.Suuret kiitokset Nuorisokeskus Anjalalle unohtumattomasta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti