Sivut

6. kesäkuuta 2013

”Täällä on vaan niin kivaa”


Päiväleirien pienimmätkin ylittivät

itsensä seikkaillen AnjalassaKalliolta laskeutuminen oli yksi
jännittävimmistä ohjelmista.


-Kalliolta laskeutuminen oli parasta! hehkuttivat yhteen ääneen leiriviikon puolivälissä Topi, 12, Inkeroisista ja Topias, 9, Muhniemeltä.
Molempien mielestä Nuorisokeskus Anjalan ala-asteikäisille tarjoama seikkailuhenkinen päiväleiri oli mahtava tapa aloittaa kesäloma.
Keskiviikkoon mennessä Seikkailijat-päiväleirillä oli jo ehditty tutustua aivan uudenlaisiin pallopeleihin ja leikkeihin, kokeilla motorisia taitoja tasapainoa ja ketteryyttä vaativalla harjoitusradalla, valmistaa onnenamuletteja, vaeltaa joen vartta seurailevilla metsäpoluilla sekä laskeutua köysitoimintojen ohjaajan opastuksella muutaman metrin korkuiselta lähikalliolta. 

 Joukko huimapäisiä melojia itse kasatulla
 lautalla Anjalan lahdella. 


Lautta kasaan ja joelle!

Paljon oli vielä edessäkin ennen viisipäiväisen leirin päättymistä.
Iltapäivä huipentui nimittäin jokilautan tekoon. Sen 15 hengen lapsiryhmä rakensi itse ohjaajien kanssa, kunhan ensin oli opittu siansorkkasolmujen oikeaoppinen sitominen. Solmien yhdistettiin kaksi intiaanikanoottia toisiinsa kolmella puunrungolla rakennelmaa vahvistaen ja jokilautta oli valmis! Ohjattavuuskin oli hyvä ja melomisen perusteet omaksuttiin nopeasti.
-Tulisin varmasti toistekin, totesi ensimmäistä kertaa leireillyt inkeroislainen Topi.
Kerran leirillä käyneistä suuri osa palaakin Anjalaan kesä toisensa jälkeen, totesi myös liikunnan- ja vapaa-ajanohjaaja Jenna Söyring-Holmén.Myös ohjelmia on pyritty uudistamaan niin, että mielenkiinto säilyy.
-Täällä on vaan niin kivaa ja saan aina uusia ystäviä! Olen myös uskaltanut kokeilla kaikkea, huokaisi Inka, joka oli matkannut seikkailemaan Kouvolasta Anjalaan jo viidettä kesää.
Mukana Inkalla oli myös veli Niilo, jonka kanssa leiripäivän päättyessä iltapäivällä kurvattiin läheisten isovanhempien luokse kyläilemään, sillä paikallisille suunnatuille päiväleirille ei jäädä yöksi, kuten valtakunnallisiin leirikouluihin.
Seuraavana aamuna ryhmällä oli edessä vielä metsälabyrintin arvoitusten ratkomista ja jousiammuntaa Robin Hoodin tapaan sekä perjantaina huima keinuminen puiden latvoissa Anjalan Tarzan –ohjelmassa.
Kesäkuun toisella viikolla elämyksiä Anjalan kartanon miljöössä jatketaan Tähdet –päiväleirillä, missä ohjelmassa on erilaisia draamaharjoitteita, näyttelemistä, askartelua ja  myös vähän seikkailua.

Ei saa pudota! Kin ball ja muut uudenlaiset pallopelit innostivat.


Leiriläisten suusta:

”Haluaisin joka päivä tulla tänne!”
”Täällä on ollut hauskoja kavereita ja tehtäviä.”
”Tykkäsin tulla alas kalliolta.”
”Täällä on kivat ohjaajat!”
”Hauskimmat jutut olivat: kiipeilyrata, melonta, vapaa-aika, kalliolta alastulo, askartelu ja ruokailu!”

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti