Sivut

11. elokuuta 2014

Nuorisokeskus Anjala tukee kuutta Kymenlaaksolaista kummijoukkuetta ja Kouvolan Uimarit - Rollot ovat yksi näistä joukkueista. Rollot kertovat kesän kuulumisiaan.

Kouvolan Uimarit - Rollot
 Tätä kirjoitettaessa on heinäkuun viimeinen viikko ja elokuu ihan kulman takana. Maanantaiaamuna se taas alkoi. Uimareiden paluu arkeen. Muutaman viikon loman jälkeen Kouvolan Uimareiden Rollo-joukkue aloitti valmentautumisen uuteen kilpailukauteen. Tulevan syksyn ja kevään kilpailujen jälkeen kisavuosi huipentuu jälleen Rollo-uinteihin, jotka ovat 10-13-vuotiaiden uimareiden SM-kilpailut. Ensi kesänä ne järjestetään Tampereella.

Valmentautuminen startataan viikon leirillä. Ei Torremolinoksessa, vaan yllätys yllätys, Suomen kesäpääkaupungissa, kotoisessa Kouvolassa, jossa on lämpöä riittänyt. Leiriohjelman on laatinut Rollo-joukkueen valmentaja, triathlonisti Jasmin Pienimäki, joten mukaan mahtuu monenmoista liikunnallista toimintaa. Eikä kaikkea todellakaan tehdä vakavana otsa rypyssä! Aamupäivisin joukkue kokoontuu pariksi tunniksi mm. pelaamaan jalkapalloa, pyöräilemään tai vaikkapa yleisurheilukentälle. Tällä kertaa on aikomus kokeilla myös avovesiuintia Lappalalla. Yhteisen lounaan jälkee kukin voi ”viettää siestaa” haluamallaan tavalla. Illansuussa palataan uimahallille oman lajin pariin ja vedetään parin tunnin uimatreeni.

Mutta palataanpa ajassa hieman taaksepäin keväälle, huhtikuulle. Tuolloin alkoi jo pienoinen Rollo-jännitys väreillä ilmassa joukkueen keskuudessa. Olihan vuoden tärkeimpiin kilpailuihin aikaa enää vaivaiset kaksi kuukautta. Tuolloin oli vielä kevään viimeisissä kilpailuissa, mm. Espoossa ja Vantaalla mahdollisuus alittaa aikarajoja, joita Rolloihin osallistumiseen vaaditaan. Tai jos aikarajat oli jo alitettu, oli osalla tavoitteena parantaa omaa sijoitustaan ennen Rolloja. Paremmalla ajalla pääsee ”kuumempaan”, eli parempaan erään uimaan.

Uimaliiton asettamien tiukkojen aikarajojen alittamisessa on tekemistä! Jos nyt sattuisi käymään niin, etteivät aikarajat alittuisi missään lajissa, ei syytä huoleen. Nimittäin vaikka ei kisaaltaaseen pääsisikään pulahtamaan, ei se estä osallistumasta Rollo-leiriin! Leiri jatkuu kisaviikonlopun jälkeen vielä kolme päivää.

Tällä kertaa Rollo-kisat järjestettäisiin lähellä, kauniissa Kotkan kaupungissa, Uimala Katariinassa. Edellisinä vuosina olemme saaneet matkata halki Suomen: vuonna 2011 Ouluun, sitten Poriin ja viime vuonna Vaasaan.


Kisoissa majoituttiin koulun lattialla sujuvasti yhdessä!

Vaikka matka Kotkaan on lyhyt, niin öistä omassa sängyssä kotona tai hotellissa vanhempien kanssa oli kuitenkin turha unelmoida. Kotkassa on paljon lattiatilaa majoituskouluissa, ja se kutsui meidänkin joukkuetta! Kisoissa yövytään tietysti yhdessä. Samalla opetellaan kisoissa olemista joka kantilta; esimerkiksi kisoissa jaksamista erilaisista oloista ja nukkumisolosuhteista huolimatta.

Kotkan Rollot kilpailtiin aikalailla erilaisissa olosuhteissa kuin aikaisempina vuosina, koska kilpa-altaana toimi hienon Uimala Katariinan 50-metrinen allas, ulkona! Vaikka vesi oli sopivan lämmintä, ei suomalainen kesä näyttänyt ihan parhaita puoliaan kisojen eikä myöskään leirin aikana. Eipä viileäilma kisailijoita tuntunut haittaavan, enemmän siitä kärsivät katsomossa ja Kouvolan Uimareiden omalla teltalla hytisseet vanhemmat ja valmentajat. Onneksi aurinkokin silloin tällöin pilkahti Kotkan taivaalla!

No kuinka sitten tuo kisamenestys? Sijoituksia lienee turha alkaa luettelemaan, mutta täytyy todeta että kyllä meillä Kouvolassa osataan harjoittelu ja valmennus - ja uinti! Kotkassa koettiin paljon onnistumisen iloa! Koettiin toki myös epäonnistumisen mukanaan tuomaa harmia. Niiden käsittelyähän kisaillessa myös opetellaan.
Onneksi kilpailujen jälkeen Rollo-leirillä päästiin ottamaan rennommin! Eli sunnuntain, kolmannen ja viimeisen kisapäivän jälkeen kaikki pääsivät vaihtamaan vapaalle. Leirillä puuhattiin koko sakki ja muidenkin uimaseurojen kaverit yhdessä, mm. erilaisia vesilajeja kokeillen, diskoillen ja kisaillen – tällä kertaa ainoastaan leikkimielisissä lajeissa! Leiri huipentui perinteiseen viestikarnevaaliin, jossa pisteitä ei tullut nopeudesta, vaan asujen kekseliäisyydestä ja iloisesta meiningistä. Kouvolan Uimarit ilakoivat allaskarnevaalissa värikkäinä papukaijoina ja merirosvoina. Leiriltä palasi väsyneitä, mutta iloisia uimareita taas sen tuhat mukavaa muistoa rikkaampana!29.7.2014 Jussi Kleimola, Kouvolan Uimarit (uimarin iskä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti