Sivut

11. elokuuta 2014

Haminan Pallo-Kissat

Nuorisokeskus Anjala tukee kuutta Kymenlaaksolaista kummijoukkuetta ja Haminan Pallo - Kissat on yksi näistä joukkueista. Haminan Pallo – Kissat kertovat joukkueen pelimatkasta Lahti Soccer – turnaukseen 27-29.6.2014. Kokemus oli hieno ja parasta tietysti voiton lisäksi oli nähdä se poikien yhteen hitsautuminen jalkapallon ulkopuolellakin” 


Kokoonnuimme talvella valmentajien järjestämään vanhempainpalaveriin miettimään joukkueen tilannetta nyt ja tulevaisuudessa. HaPK-03 pojat on iso poikajoukko täynnä innokkaita ja aktiivisia jalkapalloilijan alkuja. Ilman joukkueenjohtoa ja sitoutuneita valmentajia joukkuettakaan ei olisi. Kiitos vapaa-aikaansa poikien harrastuksen hyväksi lahjoittaville aktiivisille joukkueen pyörittäjille. Palaverissa mietittiin mm. mahdollisuuksia nostattaa joukkuehenkeä järjestämällä yhteistä aikaa joukkueen sekä vanhempien kesken. Lahti Socceriin osallistumisessa nähtiin mahdollisuus toteuttaa näitä visioita pelaamisen ohella. Kokemus oli hieno ja parasta tietysti voiton lisäksi oli nähdä se poikien yhteen hitsautuminen jalkapallon ulkopuolellakin.Pojat aloittivat urakkansa perjantaina aamupäivällä pelaamalla MU Salamia ja Orimattilan Petoja vastaan. Kisaa käytiin Mukkulan tekonurmikentällä mahtavissa kesäkeleissä auringon lämmittäessä ja luoden voitokkaat säteet meidän poikien peliin. Varsinaisten valmentajien ollessa perjantaina vielä töissä, joukkueenjohtaja johdatti pojat voittoon kummassakin pelissä.

Aloituspelien jälkeen tunnelma oli korkealla ja jatkoimme matkaa porukalla yhteiseen majapaikkaan. Siellä ei ollut juurikaan valmiita aktiviteettejä, mutta pojat kehittelivät viikonlopun aikana tekemistä porukassa koko ajan. Nurmikentällä potkittiin lähes tauotta, tikkaa heitettiin, ranta tutkittiin, ”vähän” pienemmille lapsille tarkoitetut keinut saivat kyytiä, saunottiin ja uitiin yhdessä, paistettiin kodalla makkaraa ja jännitettiin tietysti kisastudiossa MM-jalkapalloa. Perjantai-iltana joukkue pääsi katsomaan vähän isompien poikien pelaamista, kun FC Lahti pelasi Veikkausliigassa kotiottelun KuPSia vastaan.

Oli mukava tutustua toisiin vanhempiin kiireettä ja jutella muustakin kuin jalkapallosta. Yleensä sitä nähdään kentällä harkkoihin mennessä tai tullessa ja nopeat heipat toisillemme heitetään. Siinä ei ehdi kuulumisia aina vaihtaa saatikka tutustua sen paremmin. Myös pojat kokivat hienona sen, että pelikaverin kanssa voi tehdä asioita kentän ulkopuolella. Mietteitä viikonlopusta tiedustellessani kuulin mm. että miten mielipide pelikaverista voi muuttua tämän huumorintajun ansiosta. Se puoli henkilöstä kun ei ollut auennut pelkästään harkoissa ja peleissä.  Onkin tärkeää, että joukkue ymmärtää ja kunnioittaa toisiaan, niin syntyy menestyvä tiimi.Lauantain pelit pelattiin sisähallissa. FC Reipas ja KoNa SaPo saivat maistaa haminan poikien  kitkerän hien, vai mihin lie sitten kaatuivatkaan. Tyytyväinen ja iloinen joukkue siirtyi pelien jälkeen majapaikkaan tankkaamaan ja viettämään mukavaa yhteistä aikaa.


Sunnuntaina ensimmäinen ottelu pelattiin sisähallissa jälleen voitokkaasti Järvelän Jäppärää vastaan. Yhden pelurin hallin paineen vaikutuksesta puhjennut tärykalvo ei joukkueen tahtia haitannut. Sairaalareissun jälkeen siirryttiin kannustusjoukkoihin viimeiseen jännittävään koitokseen. Iltapäivän tuulessa ja sateessa HaPK kohtasi vielä MyPan pojat. Jännittävä peli piti otteessaan niin katsojat kuin pelaajatkin loppuun saakka. Ratkaisu haettiin rangaistuspotkukisasta maalittoman ottelun jälkeen. Rautahermoisen maalivahdin ja varmoja potkuja laukoneiden pelaajien ansiosta peli päättyi 5-4 HaPK:n voittoon. 


Väsyneet, mutta onnelliset pojat ottivat nöyrinä vastaan ansaitsemansa kultamitalit. Iso pokaali kiersi pojalta toiselle. Pitkä viikonloppu oli saanut täydellisen päätöksen. ”Poika” oli tullut kotiin!

Kirjoittaja, Soile Inkeroinen (Pelaajan äiti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti