Sivut

15. kesäkuuta 2016

Kesäinen tervehdys Team Mimiltä!

Nuorisokeskus Anjala tukee kuutta Kymenlaaksolaista kummijoukkuetta ja Kotkan Kiri Team on yksi näistä joukkueista. 

Team Mimin kevätkausi päättyi sunnuntaina sykähdyttävään Kotkan Kirin kevätnäytökseen Steveco Areenalla. Kaikki Kirin kilpailevat joukkueet esittivät ensimmäisellä puoliajalla kilpailuohjelmansa ja toisella puoliajalla nähtiin upea tarina merenneito Arielista. Mirasos joukkue esiintyi merenneitosiskoksina, Mimosa puolestaan myrskynä yhdessä Kiri Kilpa Teamin kanssa. Näytös on odotettu kauden päätös jossa tytöt pääsevät näyttämään osaamistaan ja kehittymistään perheille. Ohjelmanumerot voidaan esittää ilman kilpailupaineita ja näissä näytöksissä nähdäänkin usein kauden parhaat suoritukset.


Kevätkaudella voimistelussa kilpaillaan vapaasarjassa, eli ilman välinettä. Kummallakin joukkueella oli uudet ohjelmat, Mirasoksella teemana ”peikot”, Mimosalla ”tanssiaiset”.  Valmentajat toki olivat jo syksyllä suunnitelleet uutta ohjelmaa, musiikkia, pukua ja kampausta. Ohjelmasta pitäisi tehdä yhtenäinen kokonaisuus, jossa jokainen osa-alue tukee toistaan. Puvut teetetään ompelijalla mittojen mukaan ja niiden koristelu tehdään sitten kotona. Tässä 10-12 sarjassa koristelu on vielä äitien puuhaa, mutta isommat tytöt pystyy siihen jo itse. Esim. Mimosan pukuun liimattiin 1500 strassia, 300 helmeä, paljetteja ja paljettinauhaa.

Team Mimi muodostuu edelleen kahdesta joukkueesta, Mirasos ja Mimosa, joista kumpikin vielä tämän vuoden kilpailee 10-12 sarjassa.  Vaikka nämä joukkueet samaan ikäluokkaan kuuluvina muodostavat teamin, niin pikkuhiljaa niiden toiminta on alkanut eriytyä.  Joukkueet harjoittelevat eri aikaan ja valmennus on yhtä valmentajaa lukuun ottamatta eri. Kisamatkoilla toki olemme sitten yhdessä ja joukkueet kannustavat toisiaan. Ja tytöillä löytyy kavereita yli joukkuerajojen vaikka vähemmän nykyään ehtivät tavata.  Tällä kertaa blogissa kumpikin joukkue kertoo omasta keväästään.

Mimosan kevät
Kevätkausi aloitettiin jo heti joulun jälkeen harkkasalilla, aloimme harjoitella uutta tanssiaisaiheista ohjelmaa.  Tavoitteena oli parantaa tulosta niin että kategoria paranee syksystä ja että saavutettu kategoria taso säilyy läpi kisakauden.

Kilpailukausi aloitettiin maaliskuun lopulla Salossa Sunborn cupista, sinne matkasimme yhdessä Kiri Kilpa Teamin kanssa.  Ensimmäinen kilpailu oli tietysti kaikille jännittävä, koska se antaa osviittaa siitä miten tuomarit ohjelman ja taitotason arvioi. Teimme hyvän suorituksen ja pääsimme sillä kategoriaan 4, eli syksyn tulos parani yhdellä.  Tästä oli hyvä lähteä hiomaan ohjelmaa vielä tuleviin kisoihin huhtikuun alkuun.


Etelä-Suomen aluekisat olivat Töölön kisahallissa huhtikuun alussa, siellä teimme paremman ja puhtaamman suorituksen jolla saimme kategorian 3 ja sijoitumme sijalle 10/49.
Kauden pääkilpailuina osallistuimme TUL mestaruuskilpailuun huhtikuun lopussa Turussa.  Siellä sijoitumme myös kategoriaan 3, joka oikeutti sijoitukseen 5/29 sekä pääsimme esiintymään myös finaalipäivään. Finaalipäivän suoritus oli huomattavasti kisasuoritusta parempi. 


Viimeinen kisasuoritus meni todella hyvin.  Sijoitumme kategoriaan 3 ja samalla kolmen parhaan joukkoon. Saimme siis ensimmäiset kilpailumitalit kaulaan. Hyvin mennyt kausi sai ihan huippupäätöksen. Pääsimme tavoitteeseen ja saimme pidettyä tasaisen tason koko kilpailukauden. Tästä on hyvä lähteä vieläkin parantamaan tekemistä ja  parantamaan kategorioita vielä tästäkin.

Mirasoksen kevät
Joukkue osallistui neljään kisaan: Mustan Kisaan cup Mäntsälässä 13.3., Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailu Helsingissä 2.4., TUL:n mestaruuskilpailut Turussa 23.4. ja PNV cup Vantaalla 8.5.

Sairastelut ja loukkaantumiset vaikuttivat valitettavasti joukkueen kokoonpanoon melkein kaikissa kisoissa. Mustan kissan cupissa joukkue kisasi kuuden tytön voimalla Kristan ja Iidan flunssatapausten johdosta. Viime hetken muutokset joukkueen kokoonpanossa vaikuttivat suoritukseen, tuloksena oli tiukasti arvioidussa kisassa kategoria 9.

Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailu oli kauden ainoa kisa, jossa kaikki 8 tyttöä olivat mukana. Tuloksena oli kategoria 9. Se oli joukkueelle pettymys, sillä tavoite oli toki ollut korkeammalla. Aluekisan jälkeen suoritusta hiottiin ahkerasti ja edistymistä myös tapahtui.
TUL:n mestaruuskilpailuissa joukkue saavutti hyvällä suorituksella kategorian 8. Viimeisessä kisassa PNV cupissa joukkue ylsi kauden parhaaseen suoritukseen, vaikka tulos oli edelleen kategoria 8 jääden täpärästi ”seiskasta”.

Kahdessa viimeisessä kisassa kokoonpanossa oli harmillisesti vain kuusi tyttöä, kun Krista ja Liisa olivat sivussa polvivammojen takia. Monet sairastapaukset ja loukkaantumiset sekä niistä aiheutuneet paikkojen muutokset ohjelmassa vaikuttivat osaltaan joukkueen suorituksiin näkyen myös kategorioissa. Siitä huolimatta Mirasoksen tyttöjen henkilökohtainen taitotaso kehittyi selvästi kauden aikana. Toivottavasti tuleva syyskausi on eheämpi ja joukkue pystyy hiomaan kisaohjelman uudelle tasolle.Kesä ja tuleva syksy
Nyt aloittelemme kesäharjoittelua ulkona, tarkoituksena on kehittää fysiikkaa ja kestävyyttä. Harjoituksia on muutaman kerran viikossa ja lisäksi tietysti kotiharjoitukset. Elokuun alusta sitten palaamme saleille harjoittelemaan syksyn uutta ohjelmaa. Syksyllä kilpailemme taas välinesarjassa ja tällä tulevalla kaudella välineenä on naru. Syksyllä harjoituksiin tulee lisäksi vielä baletti ja telinevoimistelu. Joukkueet  osallistuvat myös voimisteluleireille, Mimosa lähtee elokuun alussa Kisakallioon voimisteluliiton alueleirille ja Mirasos lokakuussa Vierumäkeen aluerinkileirille. Toivottavasti syksyllä pääsemme myös Anjalaan viettämään ryhmäytymispäivää.

Aurinkoista kesää Anjalan väelle sekä kaikille blogin lukijoille!


Team Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti