Sivut

11. maaliskuuta 2019

Harjoittelija esittäytyy

Eletään maaliskuun puoliväliä ja Nuorisokeskus Anjalassa valmistaudutaan huhtikuussa alkavaan leirikoulusesonkiin. Vuoden ensimmäinen leirikoulu vietettiin kuitenkin jo viime viikolla kirpakassa pakkassäässä touhuten. Minäkin, Nuorisokeskuksen uutena harjoittelijana, pääsin avustamaan leirikoulun järjestämisessä ja ohjaamisessa heti ensimmäisenä harjoitteluviikkonani. Leirikoulujen lisäksi harjoittelutehtäviini kuuluu tämän blogin päivittäminen, joten on varmaankin aiheellista esittäytyä heti alkuun! 

Nimeni on Tanja ja suoritan Nuorisokeskus Anjalassa yhteisöpedagogiopintojeni viimeistä työharjoittelua. Harjoittelun tarkoituksena on tutustua ja osallistua Nuorisokeskuksen kehittämistoimintaan, sekä tietysti sen normaaliin arkeen ja työtehtäviin. Harjoitteluni kestää aina toukokuun loppuun asti, joten tulen näkemään kevään leirikoulusesongin koko komeudessaan. Odotan jo innolla kaikkia uusia seikkailullisia menetelmiä, joita tulen täällä ollessani oppimaan. Seikkailukasvatus oli ehdottomasti merkittävin tekijä, miksi hain juuri tähän paikkaan harjoitteluun. 


Pehtoorin pulmia ratkomassa.


Kankaanpainannasta vaihtelua ulkoiluun.

Ensimmäisen viikon jälkeen olo on innostunut, vaikkakin hieman eksynyt, kuten aina uudessa paikassa. Nuorisokeskuksen muut työntekijät ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan ja miljöö on mitä upein! Tähän mennessä olen päässyt jo kokemaan aiemmin mainitsemani vuoden ensimmäisen leirikoulun ja sen lisäksi myös Anjalan koululla järjestetyn arkkitehtuurityöpajan. Nyt on vielä melko hiljaista ohjaustilanteiden osalta, joten pyrin käyttämään tämän ajan tutustuen toimintaan ja työtapoihin, avustaen muita leirikoulusesongin valmistelussa, sekä suorittaen harjoitteluuni liittyviä kirjallisia tehtäviä. 

Tervetuloa siis Nuorisokeskus Anjalaan, toivottavasti tavataan tämän kevään aikana 🙂. 

-Yhteisöpedagogiharjoittelija Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti