Sivut

19. helmikuuta 2019

"Mukavaa harkkapäivää ei voita mikään"

Nuorisokeskus Anjala tukee seitsemää Kymenlaaksolaista kilpa- ja harrastusryhmää. Kotkan Hyrrät (kilpatanssi) ovat yksi näistä kummijoukkueista. 


Nyt on ilta, ja ihan kohta pitää mennä nukkumaan. Tänään oli tosi mukava päivä.

Koulu loppui tänään kahdelta. Läksyjä tuli enkusta ja äikästä. Ne piti tehdä ennen kuin pääsee harkkoihin. Tein äkkiä läksyt ja luin kokeeseen, joka meillä on perjantaina.

Sitten pääsin lähtemään koko illaksi harkkoihin. Tänään oli kaikkea kivaa salilla, koska meille tuli valmentajaksi Helsingistä Markus Hirvonen ja Liisa Setälä. Tietysti myös parini Minja tuli.

Ensin meillä oli yksityistunti, joka alkoi klo 16:00. Me opeteltiin quickstepin hyppyjä ja harjoiteltiin niihin uutta tekniikkaa. Tajusin, että jos rentoutan kehon niin pystyn pyörimään enemmän. Parinikin oppi tanssimaan paremmassa asennossa.

Heti oman yksärini jälkeen pääsin opettamaan Mussalosta tulevia kummioppilaita Markuksen ja Liisan kanssa. Me opetimme heille valssin perusaskeleita. Oli kiva opettaa heitä, koska minulle tulee mieleen omat harrastuksen alkuajat ja se, kuinka en osannut tanssia kuin ihan vähän. Pakko myöntää, että eivät pienet jaksaneet ihan koko tuntia, joten leikimme välillä, että saimme heidät keskittymään. Lopussa pienet pääsivät tanssimaan omien vanhempiensa kanssa valssia. Heillä oli todella hauskaa. Ennen pienten lähtöä minä ja parini Minja näytettiin heille meidän cha cha. Semeni jotenkin todella hyvin, vaikka itse sanonkin.

Sitten oli ryhmätunnin aika. Meitä oli neljä paria. Markus otti meidät rinkiin ja aloitti tunnin. Ensiksi tanssimme kaikki tanssit läpi eli valssin, tangon, wienervalssin, foxtrot ja quickstepin. Sitten aloimme harjoitella quickstepin nousuja ja laskuja. Sen jälkeen teimme nilkkoja vahvistavan treenin ja kahden minuutin lankun. Kaiken tämän jälkeen Markus otti meidät rinkiin ja lopetti tunnin.

Kun tulin kotiin harkoista, ei muuta jaksanut kuin käydä suihkussa ja syödä iltapalan.

Aika moinen päivä, eikö?Kirjoittana tanssija Aarre Halinen, 12 v.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti