Sivut

3. syyskuuta 2019

Kesätyöntekijöiden kuulumisiaNuorisokeskus Anjalassa työskenteli kesällä 2019 22 nuorta kesätyöntekijää eri tehtävissä. Tässä blogissa kaksi heistä kertoo kokemuksistaan.

16-vuotias Viivi Turklin Muhniemeltä ja 15-vuotias Atte Pesonen Voikkaalta hakivat töihin nuorisokeskukseen kevättalven kesätyöntekijähaussa. Viivi on aloittamassa lukion. Atte puolestaan on nuorisovaltuuston edustaja ja käy yhdeksättä luokkaa Hirvelän yläasteella. Molemmat saivat kutsun haastatteluun, joka tapahtui ryhmässä. Viivi sai leiriapulaisen pestin kahdeksi viikoksi kesäloman lopulta. Atte työskenteli kiinteistönhoidon tehtävissä.  
”Ensimmäinen päivä oli tietenkin jännittävä”, Viivi kertoo. ”Minut otettiin kuitenkin hyvin vastaan ja työntekijät antoivat itsestään ja paikasta hyvän kuvan. Lähdin parin ohjaajan mukaan leirin aktiviteettiin. Olin aika jännittyneenä, enkä näyttänyt itsestäni välttämättä ihan parasta puoltani.”
Alussa työ tuntui hankalalta, mutta vähitellen paikka ja työt tulivat tutuiksi. Viivi on tyytyväinen, että pääsi leiriapulaiseksi. ”Pääsin tekemään juttuja laidasta laitaan eri työntekijöiden kanssa. Välillä pesin kanootteja, ikkunoita tai kotaa, joskus taas kiipeilin puussa ja etsin geokätköjä. Yhtenä päivänä nikkaroin koko päivän. Ruokatauoilla sain kuunnella hauskoja juttuja ja nauraa niille. Sain myös ruokaa, joka oli päivittäin yhtä herkullista.”
Atte leikkasi nurmikoita, siisti piha-alueita ja valmisteli erilaisia tapahtumia. ”Pidin työskentelystä, sillä ilmapiiri oli hyvä ja työtehtävät mielekkäitä. ”

”Jokaiselle kaverilleni ja tuttavalleni olen saanut kertoa, kuinka hauskaa minulla oli Anjalassa ja selitän pitkät tovit siitä, mitä kaikkea olen päässyt tekemään ja oppimaan.” Viivi kertoo. ”Joka aamu olin innoissani uudesta päivästä ja astuin sisään Nuorisokeskuksen ovista enemmän kuin mielelläni. Parasta Anjalassa oli ehdottomasti työskennellä huippuihmisten kanssa ja saada työkokemusta monista eri hommista. Vaikkei ehkä uskoisi, nämä työviikot olivat kesän kaksi parasta viikkoani!”Ei kommentteja:

Lähetä kommentti