Sivut

24. tammikuuta 2013

Ankkapurhan oma maailma: usko toivo ja rohkeus


Turvallisissa kantimissa


"Me työskennellään historiallisessa ja luonnonläheisessä miljöössä. Me panostetaan seikkailuun ja kehittymiseen sekä uusiin elämyksiin ja kokemuksiin. Meidän kanssa kaikki tekeminen on hauskaa. Meille turvallisuus, luotettavuus ja laatu ovat itseisarvoja, niistä on hyvä nuorisotyö ja toimivat asiakassuhteet tehty. Se on arvokas kokonaisuus mielenrauhaa ja suvaitsevaisuutta.”

Edellä oleva teksti on Nitro Id:n näkemys meistä, meihin tutustuttuaan. Kyllä mekin itsemme ja maailmamme tuosta tunnistamme. Meillä todellakin on täällä Ankkapurhassa oma maailma. Maailma, jonne kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Maailma, jossa on rohkeutta tehdä tyhmiä kysymyksiä ja viisautta esittää hullujakin vaihtoehtoja.
Monen mielestä eräs hulluimmista ajatuksista on ollut pyytää Museovirastoa lahjoittamaan Anjalan kartano Nuorisokeskukselle. Ihan yhtä monen mielestä on ollut ihan yhtä hullua esittää Kouvolan kaupungille, että se perustaisi Nuorisokeskuksen taustalle säätiön ja antaisi tällä vapauden Nuorisokeskukselle liittää kartano osaksi toimintaansa, kehittää itseään ja koko aluetta. Silti näin tehtiin, huolellisten selvitysten jälkeen. Monta asiaa viisaampina, mutta silti alkuperäisen hullun ajatuksen kannalla, esitystä viedään eteenpäin. Tämän talven aikana esitys on kaupungin päättäjien käsissä. Sitkeän selvitys- ja ideointityön jälkeen ihan yhtä moni ei pidä ajatusta ihan yhtä hulluna. Päinvastoin moni on innostunut ajatuksesta ja näkee innovatiivisuudessa uusia mahdollisuuksia koko Kouvolalle. Riittääkö päättäjillä usko kaupungin suojissa siipiään kasvattaneen Nuorisokeskus Anjalan lentokykyyn ja rohkeus tehdä isoja päätöksiä? Sitä me toivomme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti