Sivut

8. huhtikuuta 2014

Vuosipäivä

8.4.2013 Kouvolan kaupunginvaltuusto teki meidän kannaltamme merkittävän päätöksen, suuren arvovalinnan. Kaupunginvaltuusto päätti Ankkapurhan kulttuurisäätiön perustamisesta Nuorisokeskus Anjalan taustalle.

Syyt säätiön perustamiseen lähtivät kulttuuriperinnön arvostamisesta ja nuorisotyön mahdollistamisesta muuttuvassa toimintaympäristössä. Toimintaympäristön muutoksen aiheuttajana oli Museoviraston päätös luopua Anjalan kartanosta. Kartanon myötä olisi menetetty yhteys Kymijokeen, upea puistoalue ja oikeus tarinoihin. Me, ja Kouvolan päättäjät olemme sitä mieltä, että kulttuuriperintö kuuluu kaikille - sitä ei saa myydä! Säätiö on anonut Anjalan kartanoa liitettäväksi Nuorisokeskus Anjalan toimintaan.

Vuodessa ei ole tapahtunut kartanon suhteen muutoksia. Museovirasto tyhjentää esineistöä vielä kesän 2014. Eduskunta päättänee kartanon kohtalosta tämän vuoden aikana. Meistä, jotka sormet syyhyten odotamme pääsyä kartanoon, aika byrokratian rattaissa tuntuu loputtoman pitkältä ja kesään 2015 tuntuu olevan ikuisuus. Toisaalta näin vuosipäivänä on syytä muistuttaa itseään siitä, miten nopeasti vuosi kuitenkin on vierähtänyt ja miten pitkälle on jo tultu! Eikä yhtään tylsää hetkeä ole vuoteen mahtunut... Tekemistä riittää varmasti tulevaksikin vuodeksi - jospa 2015 oltaisiin vuoden verran valmiimpia Anjalan kartanon avaamiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti