Sivut

5. helmikuuta 2019

Nuorisokeskus Anjalan arvot näkyvät Kouvolan Keilailuliiton keilailuharjoituksissa


Nuorisokeskus Anjalan arvotarinat, puhdas sydän, vahva luonto, aito yhteispeli ja oma maailma, otetaan huomioon Kouvolan Keilailuliiton junioritoiminnassa. Toimintamme tavoitteena on luoda nuorille hyvä harrastus, jonka parissa on turvallista ja hauskaa viettää aikaa.

Kouvolan Keilailuliiton junioriharjoitukset tarjoavat lapsille ja nuorille mahdollisuuden toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Pyrimme tarjoamaan tavoitteellisille harrastajille valmennusta, jonka avulla he pystyvät tavoittelemaan kilpailullisia unelmiaan. Kaikki eivät tavoittele kilpailullista huippua, vaan ohjaajiemme opastuksesta pääsee nauttimaan myös ilman suuria tavoitteita. Harjoitukset ovat aina avoimia, joten mukaan pääsee silloin, kun aikatauluihin sopii. Paikalle voi myös aina saapua ilman ennakkoilmoittautumista, vaikka keilailu ei lajina olisikaan ennestään tuttu. Nojaamme toimintamme ennen kaikkea helposti lähestyttävään, avoimeen ja viihtyisään ilmapiiriin.

Nuorisokeskus Anjalan arvotarinat ovat olleet hieno lähtökohta pohtia omia arvojamme ja tavoitteitamme. Olemme löytäneet toiminnastamme monia samankaltaisuuksia Nuorisokeskuksen arvoihin verrattuna. Arvotarinoista olemme löytäneet myös uusia ulottuvuuksia, joiden avulla haluamme kehittää prosessiamme entisestään. Tässä blogissa avaamme ajatuksiamme ja tekojamme Nuorisokeskus Anjalan arvojen pohjalta.

Kouvolan keilailuliiton ryhmäytyspäivässä korostui tiimityön merkitys.

Puhdas sydän – Aktiivinen hyvän tekijä

Me ollaan vastuuntuntoisia ja tervehenkisiä seikkailijoita. Kun ajattelee aidosti myönteisesti ja näyttää sen, voi rehellisesti sanoa uskovansa kaikkeen tekemiseensä. Me uskotaan oikeisiin tekoihin ja tehdään niitä aktiivisesti. Nuorisotyö on arvokasta, ja me halutaan säilyttää se arvokkaana.”

Kouvolan Keilailuliitto ei tarjoa ainoastaan keilailuopetusta, vaan haluamme toimia myös kasvattajina ja yhteiskuntaan sosiaalistajina. Nykyaikana yhteiskuntavastuu on yksi seuratoiminnan tärkeistä painopistealueista. Lapsille ja nuorille liikuntaharrastukset ovat oivallisia mahdollisuuksia tutustua muihin ihmisiin, oppia sosiaalista kanssakäymistä ja luoda pitkäaikaisia ystävyyssuhteita. Pyrimme vaalimaan harjoituksissamme positiivisuutta, iloa ja nautintoa, vaikka suoritukset eivät aina sujuisikaan toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Urheilun ja liikunnan kautta koetaan monia mielialoja onnistumisten ja pettymysten välillä. Harjoituksissa saatujen liikunnallisten ja sosiaalisten oppien avulla toivomme nuorten purjehtivan menestyksekkäästi elämän aalloilla.

Vahva luonto – Kestävyyden kehittäjä
”Me suojellaan ympäristöä ja varjellaan lapsenmielisyyttä. Me ajatellaan aidosti myönteisesti ja näytetään se. Me uskotaan siihen, mitä me tehdään, ja me asetetaan työllemme tavoitteita. Me kunnioitetaan luontoa ja kanssaihmisiä, kestävä kehitys ohjaa toimintatapojamme niin nuorisotyössä kuin ympäristötietouden jakamisessa.”

Kestävä kehitys on tärkeä suuntaus globaalissa ympäristökeskustelussa. Yksittäiset ihmiset voivat teoillaan vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa. Keilapallot ovat painavia, joten välineitä ei noin vain laiteta reppuun ja kuljeta keilahallille ilman moottoroituja apuneuvoja. Haasteisiin on kuitenkin aina olemassa ratkaisuja ja mahdollisuuksia. Keilaajat voivat jättää varusteensa säilöön keilahallille ja kulkea näin harjoitusmatkat joko kävellen tai pyörällä. Pidemmillä kilpailumatkoilla kaupungista toiseen suosimme kimppakyytejä, jolloin liikennepäästöt vähenevät ja ryhmähenki kasvaa. Vanhoja välineitä, kuten kevyeksi jääneitä keilapalloja ja pieneksi jääneitä keilakenkiä, kierrätämme harjoituksissa kävijöiden kesken.

Aito yhteispeli – pelaa joukkueena
”Yhteishenki on meidän toimintamme selkäranka, niin työtehtävissä kuin asiakassuhteissa. Se näkyy motivoituneena henkilökuntana ja hyvänä työn jälkenä. Me palvellaan iloisesti, laadukkaasti ja henkilökohtaisesti. Oiva sijainti kruunaa toimivan palvelukokonaisuuden. Me huomioidaan asiakkaiden toiveet.”

Junioriohjaajat ovat harjoituksissa paikalla ennen kaikkea nuoria varten. Haluamme auttaa harjoituksissa kävijöitä kehittymään keilailussa ja tarvittaessa myös elämän muissa osa-alueissa, kysymyksissä ja murheissa. Samalla vahvistamme ammattitaitoamme valmentajina, kasvattajina ja ihmisinä. Kuuntelemme nuorten sekä heidän vanhempiensa ajatuksia ja kehitämme toimintaamme toivomusten mukaan. Harjoituksissa käyvät nuoret ja siellä olevat ohjaajat ovat ennen kaikkea joukkue, jotka uurastavat yhdessä yhteisten päämäärien eteen. Lasten hymy, ilo ja onnistumisen elämykset ovat parhaita palkintoja, joita vapaaehtoistyöntekijät voivat saada.

Oma maailma – Turvallisissa kantimissa
”Me työskennellään historiallisessa ja luonnonläheisessä miljöössä. Me panostetaan seikkailuun ja kehittymiseen sekä uusiin elämyksiin ja kokemuksiin. Meidän kanssa kaikki tekeminen on hauskaa. Meille turvallisuus, luotettavuus ja laatu ovat itseisarvoja, niistä on hyvä nuorisotyö ja toimivat asiakassuhteet tehty. Se on arvokas kokonaisuus mielenrauhaa ja suvaitsevuutta.”

Parhaimmassa tapauksessa lapsille jää liikuntaharrastuksista iloisia muistoja, jotka palaavat mieleen lämpöisinä ajatuksina vielä monien vuosien jälkeen. Onnistuneita keilailusuorituksia ei tule ilman hauskuutta ja asiaan kuuluvaa keveää ilmapiiriä. Haluamme olla luotettava palveluntarjoaja, jonne vanhemmat voivat jättää lapsensa turvallisin mielin. Meillä ketään ei jätetä yksin, eikä ketään kiusata. Keilailuharjoitukset ovat paikka, jolloin koko muun maailman voi unohtaa hetkeksi ja uppoutua hienon harrastuksen pariin.

Harjoitusten monipuolinen sisältö tähtää keilailulliseen ja sosiaaliseen kehitykseen
Näistä rakennusaineista rakentuvat Nuorisokeskus Anjalan kummijoukkueen keilailuharjoitukset. Harjoituksiemme opeteltavat teemat vaihtelevat viikoittain ja harjoitteita kehitellään jokaisen taitotasolle sopivaksi. Askeleet, rytmi, heilurin suuntaus, loppuasento, irrotus ja tarkkuus ovat vain esimerkkejä monista osa-alueista, joihin harjoituksissa keskitetään huomiota. Tasaisin väliajoin harjoituksien ilmapiiriä sähköistävät JunioriRankingin osakilpailut, jossa osallistujat pääsevät mittaamaan kehitystään ja kilpailijan hermojaan. Keilailu ei ole ainoastaan yksilölaji, vaan myös joukkuekilpailut kuuluvat olennaisena osana sosiaaliseen harrastukseen. Nuorisokeskus Anjalassa viime syksynä järjestetty ryhmäytyspäivä lähensi nuoria keskenään ja harjoitukset ovatkin monelle viikon kohokohtia, jossa vaihdetaan kuulumiset kavereiden kanssa.

Nähdään keilaradoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti