Sivut

12. elokuuta 2019

Asuntomessuajatuksia oheiskohde Ankkapurhasta

Kouvolassa on eletty tapahtumarikasta kesää, joka yhdeltä kantilta tarkasteluna päättyi sunnuntaihin 11.8. kun Asuntomessut Kouvolassa sulkivat ovensa. Ankkapurha oli yksi kolmesta messujen oheiskohteesta.


Mitä se oheiskohteus sitten tarkoitti ja miten se vaikutti Ankkapurhan kesään? Näihin kysymyksiin olen saanut vastata lukuisia kertoja. Oheiskohteus antoi meille tilaisuuden houkutella Kouvolaan asuntomessuille matkaavia jäämään pidemmäksikin aikaa kauniiseen kaupunkiimme, ja poiketa Ankkapurhaan. Houkuttimina toimi paitsi kulttuurihistorillisesti merkittävä ja kaunis kohteemme Kymijoen rannalla, myös lapsille ja nuorille suunnattu ohjattu päivätoiminta, aktiviteetit, opastuskierrokset ja lukuisat tapahtumat.

Oheiskohteena toimiminen vaikutti kesän kävijämääriin ilahduttavasti. Eniten olen kuitenkin iloinen kaikesta opista, jota kesä meille toi. Oheiskohteeksi valituksi tuleminen pakotti etsimään rohkeuden ja keinot toteuttaa vuosien aikana ”sitten joskus” -laatikkoon kerätyt ideat ja haaveet. Ja se kannatti. Kun vielä saamme analysoitua kaikki asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta sekä kesätyöntekijöiltä kerätyt palautteet, niin olemmekin taas valmiita uuteen kesään!

Kesätyöntekijöistä puheen ollen: meillä oli tänä kesänä ihan ennätysmäärä nuoria kesätyöntekijöitä. Ja miten hienoja tyyppejä siinä joukossa olikaan! Oli upea kokemus mahdollistaa 22:lle nuorelle ensimmäinen työkokemus, tätä jatkamme ihan varmasti tulevina kesinä. Kesätyöntekijöidemme kokemuksia tulee vielä alkusyksyn aikana blogiimme.

Kovin kauaa emme voineet kesäsesongin päättymistä märehtiä, sillä maanantaina Ankkapurhaan kaarsi syksyn ensimmäinen leirikoululaisia kuljettanut bussi. Ja on sitä kesää jäljellä vielä muillekin matkailijaryhmille!


Jenni Liikkanen, toiminnanjohtaja, Ankkapurhan kulttuurisäätiö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti