Sivut

5. elokuuta 2019

Restonomiopiskelijan kesä Anjalassa


Olen Ellinoora Ekman, toista opiskeluvuotta Lahden ammattikorkeakoulussa pian aloitteleva restonomiopiskelija. Opiskelujeni pääpainona on matkailuliiketoiminta ja suoritin täällä Nuorisokeskus Anjalassa matkailualan perusteiden harjoittelujakson. Harjoitteluni alkaakin olla pian loppusuoralla, viimeinen täysi viikko on juuri pyörähtänyt käyntiin.

Kiinnostukseni Nuorisokeskus Anjalaan syttyi lähinnä opettajani kautta. En aikaisemmin ollut ajatellut, että keskus voisi olla myös restonomille sopiva työkenttä. Ja taas kerran olen saanut yllättyä siitä, kuinka laajat mahdollisuudet restonomilla on; paikka on ollut mitä monipuolisin matkailualan tuntemaan oppimisen kannalta. Varsinkin tänä kesänä, kun Kouvolan Asuntomessut järjestettiin ja Ankkapurhan kulttuuripuisto toimii oheiskohteena. Ensimmäinen kiitos siis tutoropettajalleni, joka suositteli Nuorisokeskus Anjalaa minulle.

Monipuoliset työt ovat pitäneet sisällä kaikenlaista toimintaa infopisteen pitämisestä melontaan Kymijoella. Asiakaspalvelu on noussut tärkeimpään rooliin joka hommassa, mikä on erittäin hyvä asia kaltaiselleni työelämässä kokemattomalle tyypille. Olen päässyt auttamaan tapahtumien järjestämisessä, esimerkiksi yhdessä työleiriläisten kanssa Anjala Runin yhteydessä toteutettu lasten tapahtuma on jäänyt mukavana ja onnistuneena mieleen. Päivät kahvilalla ja keittiöllä ovat olleet vaihtelevan kiireisiä, mutta kivoja. Tulipa myös monien vuosien tauon jälkeen testattua ompelutaitoja, kun kartano tarvitsi sisustukseensa uusia verhoja. Päivät asuntomessuinfossa ovat olleet rauhallisia, joten jokaiseen asiakaskohtaamiseen on jäänyt hyvin aikaa paneutua.

Toinen kiitos kuuluu kaikille, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä. Heti ensimmäisten päivien jälkeen kauan etukäteen potemani jännitys karisi. Kaikki työporukat niin kahvilalla, siivouksessa, keittiöllä kuin ohjauksen puolella ovat olleet auttavaisia ja rentoja. Näin mahtavaa työilmapiiriä en ole vielä ennen missään harjoittelu- tai työpaikassa kokenut. Tämä kesä jää kyllä kaiken kaikkiaan positiivisesti mieleen. Saamieni oppien ja kokemuksen myötä olo on huomattavasti luottavaisempi ja energisempi pohtiessa syksyn opintokuormaa ja siitä selviämistä.
KIITOS 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti