Sivut

11. heinäkuuta 2014

Anjala goes International!“The landscape makes me feel  like visiting to my grandmother`s place at Scotland”, oli ensifiilis viime kesänä Nuorisokeskus Anjalan kansainväliselle työleirille saapuneella nuorella miehellä. Kommentti ehkä aluksi huvitti, mutta sai kuitenkin meidät paikallisetkin katsomaan tuttua työmaisemaa hieman tarkemmin; Kylläpä puistoalueemme onkin vehreä! Ja kuinka tammetkin tuntuvat seisovan suorastaan ylpeän jyhkeinä omilla paikoillaan. Oli helppoa todeta: ”Welcome to Anjala!”

Ensi maanantaina saamme jälleen elää mukana tulopäivän tunnelmissa, kun nuorisojärjestö Allianssin koordinoima ja meidän, Nuorisokeskus Anjalan, organisoima järjestyksessään toinen kansainvälinen työleiri alkaa. Kahden viikon aikana tiluksilla ja lähiympäristössä hääräilee kaikkiaan 12 uutta kasvoa Suomesta ja maailmalta osallistumassa arkisiin askareisiin ja välillä hieman juhlallisempiinkin ohjelmaosioihin. Työn ja touhun ohella odotamme leirin tarjoavan osallisilleen ennen muuta puitteet kulttuurien kohtaamisille ja uusille kokemuksille. Viime kesän leiriläisten tunnelmia näin lähes vuosi jälkikäteen kysyttäessä, viesti siitä miten aika Anjalassa vaikutti tiivistyy hyvin Alexin ja Veronican sanoihin: ” Camp allowed us to discover new things about each other, about Finland and about ourselves. We all made international friendship that I hope will allow us to meet up all over the world.” 

Viime kesän leiriltä näin ohjaajan vinkkelistä päällimmäisenä muistuvat mieleeni hauskat sattumukset ja uniikit persoonat. Paljon on myös unohtunut ja siksipä onkin hienoa, että noihin tunnelmiin voi helposti palata Nuorisokeskus Anjalan blogin kautta, jota leiriläiset ahkerasti työpäiviensä jälkeen päivittivät. Tarinat hyttysentappokisoista tai epäilyt ohjaajan mainostaman kilometrin pyöräilymatkan todellisesta pituudesta, toivat heti mieleeni monta omasta muistista pyyhkiytynyttä hetkeä. Jotta myös tämän kesän kokemukset tulevat tallennetuiksi, jatkamme blogiperinnettä, jonka uskomme antavan myös keskuksen ja leirin ulkopuolisille lukijoille mahdollisuuden aistia Anjalan arkea uusin silmin. 
Blogin ohella haluamme myös tarjota konkreettisemman tavan vierailla Nuorisokeskuksen monikulttuurisessa kesässä; Työleirin aikana järjestämme kaikille avoimen puistopiknikin  ( puistopiknik) josta  toivomme muotoutuvan rennon kohtaamispaikan niin paikallisille, kuin muualta tulevillekin vieraille.


Innokkaan odottavissa tunnelmissa, auringon paistaessa ja moninaisten työprojektien odotellessa aloittajaansa on helppoa jälleen todeta; Welcome to Anjala!
-Hanna- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti